Blog

1e NK strandrace vanuit het zadel van Frank.

  |   team-nieuws   |   No comment

Vandaag stonden Sjors Lodewijk, Andrea v Loo, Pieter v/d Eijk en Frank Scheffer aan de start van het 1e NK strandrace.
Naast de foto van Sjors. …is er ook een filmpje van de groep waar Frank in reed…je ziet hem aan het einde v/d film 2.33 rijden.

Uitslagen overall:
127ste Frank Scheffer 1 uur 36min 47sec.
173ste Pieter vd Eijk 1 uur 38min 39sec
278ste Sjors Lodewijk 1 uur 46min 33sec
18e dame Andrea v Loo 1 uur 47min 49sec

Op 9 november 2014 zullen we weer met een grote ploeg met begeleiding aan de start staan van wereld langste strandrace.

Verslag van Frank.
Tja..achterin gestart, hoge hekken en geen schijn van kans.
Eerste stuk voor het strand was het moeilijk passeren. Op strand heb ik met harde wind achter mijn best gedaan en veel ingehaald. frank NK strandfietsenGing best lekker eigenlijk en was tevreden over de conditie. Snelheid zat constant ruim boven de 40 en regelmatig tegen de 50 (max 52 km/hr). Bij het keerpunt Den Helder na een dikke 32 minuten. Had verwacht met die tijd wel aardig te scoren in het peloton. Niet dus: Jasper Ockeloen (latere winnaar en metgezel bij mijn beste Dolomieten marathon) reed gewoon 5 minuten sneller. Dat is wel weer even een deukje. Tuurlijk heb je voordeel als je in een groep rijdt, maar 5 minuten.
Hoedanook. Na het keerpunt was het voor mij over. Ik zag het al bij het weer oprijden van het strand; de groep voor me was niet meer haalbaar. Ik haalde 1 man in en heb nog even geprobeerd met z’n 2-en gas te geven. Tevergeefs. 10 man en vrouw kwam achterop. Het tempo zakte danig. Halverwege de terugweg hadden we 25 man en vrouw en aan het eind was het 35. De groepen voor ons waren ver weg (gat meer dan 4 minuten). nk_strandrace-SjorsIk heb enkele keren nog geprobeerd te demarreren, maar dat leverde enkel een lange sliert op. De hartslag zakte naar D1 en de eindtijd is daarom niet meer interessant.
Maar, het was mooi weer, lekker uitgewaaid en laat het wegseizoen maar beginnen.
Sjors was (na HvH-Den-Helder) nu ook weer in de Nu-Swift kleuren. Hij stond vroeg in het vak en een aardig stukkie voor me. Kwam hem nog tegen onderweg, maar niet meer bij de finish gezien.
Groet, Frank
Nb. Fietsje rolde lekker, daar lag het niet aan.

No Comments

Post A Comment