Blog

1e Tour de Markermeer 2015 zit erop

  |   team-nieuws   |   No comment

MarkermeerritZaterdag 2 mei stonden 11 kleppers om 8 uur klaar voor het eerste Rondje Markermeer in 2015…toch een rit van 185km…en voor Michiel die uit Harderwijk kwam ging de teller ruim over de 200km. Team NuSwift was vertegenwoordigd met Hans Kranendonk, Michiel, Alexander en Jan-Willem…voor de rest overwegend WTCers. We hadden een perfecte dag uitgekozen, het begon wat fris…maar de zon liet zich direct zien….en nog belangrijker, bijna geen wind. Frank Scheffer pikte we op bij de Stichtse brug in Huizen. Langs het Gooimeer, maar ook later op de dijk bij Lelystad moesten we ons door zwermen eendagsvliegen heen worstelen met de mond dicht. Voordat we het wisten reden we al door Durgerdam…moesten we even lopen ivm markt in Monnickendam en zaten we in Volendam aan de koffie. Op onze vaste stek bij Cafe/Restaurant de Vrijheid streken we neer voor een kopje koffie. Jan Smit was er ook weer te vinden met zijn gezin…lekker gemoedelijk allemaal. Op de boulevard was het heel erg druk met toeristen….altijd leuk, aapjes kijken.Rondje markermeer2 Uit de wind brandde de zon al lekker op ons bolletje. Na Volendam kon ieder zijn gang even gaan tot Enkhuizen en werd door menigeen de gaskraan even vol opengegooid…De basisgroep bleef lekker peddelen en raapte de een na de ander weer op. In Enkhuizen regelde Henk voor 11 man appel-pannenkoeken. De dijk Enkhuizen-Lelystad kan taai zijn, dit keer was het een eitje. Er werd een groot deel van de dijk in een dubbele waaier gereden en dat ging heel erg goed. In Lelystad aangekomen nog even dokkeren over de lekkere steentjes langs de haven. Bij de Oostvaardersplassen konden we bijna tot de Biezenburcht het stuur recht houden. Iets na drie├źn draaiden we Zeewolde weer in. Zonder de wandeling door Monnickendam had ons gemiddelde ver boven de 30 gelegen…we kwamen nu uit op 30.6 met een behoudende start. De 28 gemiddeld was toch iets te voorzichtig aangegeven….maar het ging allemaal goed, de groep was zeer aan elkaar gewaagd.
Een topdag!
Dank aan de deelnemers: Michiel, JW, Hans, Alexander, Eric, Henk, Frank, Jeroen Kats, Jeroen Assen, Marc, Peter Bouwman.
De 2e Ronde Markermeer zal zijn op 23 of 24 mei (onder voorbehoud) afhankelijk van het weer zullen we 3 dagen van tevoren aangeven welke dag het zal worden. In juni heeft Team-NuSwift een groot aantal triathlons op het programma staan. Waarschijnlijk gaan in ieder geval Michiel en Alexander (en Marc?) dan al met hun tijdritmonster op pad. De 3e ronde zal in Juli pas weer plaatsvinden.
Eerstvolgende afspraak is op vrijdag 15 mei= de Ermelose Klimtoer. Vertrek om 8 uur bij het Baken om in Ermelo van start te gaan voor de 155km.

No Comments

Post A Comment