Ons team

Over Team Nu-Swift

Team Nu-Swift is een vriendensportploeg, opgericht in november 2008.

Het team richt zich op het rijden van toertochten en wedstrijden op race & atb, cyclo’s, klassiekers en strandraces. Sinds 2013 zijn daar de diverse Triathlon-disciplines bijgekomen, met ook 2 wintertriathlons in Groningen en Assen. Een gevarieerd programma op toer- en wedstrijdniveau. De leden van het team willen plezier en een goede prestatie neerzetten combineren.

De kernploeg bestaat vanaf de oprichting uit Frank, Alexander, Jan-Willem, Hans en Michiel….die trainen vrijwel wekelijks met elkaar. In de loop der jaren hebben zich hierbij een twintigtal fanatieke sporters toegevoegd die bij diverse evenementen aansluiten. Een van onze regelmatige gastrijder(s) is achtvoudig Nederlands triathlon kampioen Frank Heldoorn en zijn zoon Niek.

In 2015 zal er ook een damesteam van start gaan. Teamcaptain Jutine v/d Kuijl zal met een vrouwen-kwartet bij diverse wedstrijden in Nederland aan de start staan.

 

De beleving en het teamgevoel zijn belangrijk. Samen trainen, samen afzien, en vooral samen genieten van de prachtige natuur, de bergen, de heuvels, de routes en de mensen die aanmoedigen langs de kant van de weg. Het leuke van deze disciplines is dat iedereen mee kan doen. Elk lid van het team zal op zoek gaan naar zijn of haar eigen grenzen en een persoonlijke topprestatie leveren.

 

Thuisbasis is Zeewolde. Wij ondersteunen dus de Zeewolder Endurance 1/6 Triathlon (en LOKO loopjes), waar we ons met het complete team laten zien en zullen promoten daar waar het kan. Frank Heldoorn won voor team-NuSwift de Zeewolder Endurance Triathlon in 2014 en ook in het combiklassement werd team Nu-Swift 1e.

De trainingsstage in het voorjaar is al jarenlang populair (wordt ook sinds 2008 georganiseerd) en een leuke opwarmer voor het zomerseizoen. In maart 2014 zijn er weer 14 sportievelingen naar Tenerife afgereisd.

Granfondo’s, Cyclo’s en Klassiekers?

In Italië heten ze ‘granfondo’s, in Frankrijk ‘cyclosportiven’: mooie zware en lange tochten door heuvelachtige of bergachtige gebieden. Er worden er tientallen georganiseerd, maar in Nederland en Belgie zijn vooral de Marmotte en de Dolomieten marathon bekend. Duizenden mannen en vrouwen staan er aan de start.

De toppers die zich willen mengen in de strijd om de overwinning staan in het eerste vak, gevolgd door een grote massa cyclorijders die de tocht proberen uit te rijden in een zo goed mogelijke tijd. Allemaal delen ze de passie voor het fietsen. Zonder die passie is het onmogelijk, want om een cyclo goed te kunnen volbrengen moet er regelmatig getraind worden.

In juli 2014 stond Frank Scheffer & weer aan de start v/d Marmotte, met een keurige 7e plek in zijn categorie.

Wij zijn trots op onze sponsoren:

  • SDCSDC
  • Nu-SwiftNu-Swift
  • StickermasterStickermaster
  • OnderhoudOnderhoud
  • Kanker verziekt je taal
  • Altius
  • Invence