Archive

Swift boys in de prijzen bij ATB kampioenschap

  |   team-nieuws   |   No comment

Team Nu-SwiftDe hele ploeg was compleet tijdens de 2e editie van Zeewolder ATB kampioenschap. De Swift boys rijden eigenlijk nooit in de Zeewoldense klei….dus de bandenspanning stond op de zandgrond van de Veluwe afgesteld. De eerste ronde was het voor menigeen wennen…af en toe leek het wel of je over glad ijs reed. Volgend jaar maar eens een paar trainingen meedoen op Zeewoldens grondgebied, fiets afspuiten is in ieder geval een behoorlijke klus. Frank maakte een vervelende schuiver over het asfalt en een kapotte broek en geschaafde heup was het gevolg. medaillesHij ging zelfs nog even terug voor zijn afgevallen spatbordje?! De laatste keer bij een strandrace in de kopgroep ging hij terug voor een fietspomp..G@#*!!! Maar goed in zijn kersverse 50plus klasse op het hoogste podium. Bij de Marmotte ga jij niet terug voor afgevallen lading Frank!!!! Hier is het podium ook het doel.

Het was weer goed georganiseerd door de TVZ Zeewolde. Ditmaal nog meer WTCers aan de start….mag wel zeggen dat het blauw stond met ook veel jeugd. De hoofdprijzen vielen ook bijna allemaal in handen van WTC. Colin Haak won in de jeugd categorie. Ronald Langstraat won overall. WTC/Nu-Swifters Frank Scheffer in de 50 plus klasse en Hans Kranendonk in de 60 plus klasse. Jeroen vd Calseijde een mooie 3e plek in de 40 plus categorie. Met Henry & Michiel daar vlak achter.

Jan-Willem en Alexander vonden elkaar weer onderweg na 1 ronde en begonnen toen lekker warm te draaien. Ze hadden de camera van Gerard-Jan Kramer een groot gedeelte van de route in het achterwiel šŸ˜‰ De bijgaande film is van zijn hand. Trainingsmaten JW & Alexander gingen samen door de finish met Goof er een minuutje ervoor. Gastrenner van profploeg 3M Dylan v Zijl reed ook lekker in de kop mee. Hij was net terug van zijn trainingskamp uit Calpe. Racefietsen van 3M worden gesponsord door Cannondale, helaas zijn ATB (nog) niet…dus hij moest door slijtage aan zijn tandwielen (die oversloegen) na 2 ronden uit de wedstrijd stappen.

kaap flevoHet ATB seizoen werd feestelijk afgesloten in Kaap Flevo met koffie en een royale bittergarnituur. Volgende week volgt voor Frank, Jan-Willem en Alexander in Groningen nog de Wintertriathlon…maar dat is alweer op de racefiets. We hebben allemaal weer honger naar de tijdrit/racefiets. Op dit moment geen spannende zomer ATB-Marathons in het verschiet. Zoals het er nu uitziet is de eerste ATB afspraak de Tri-Ambla (Ameland) en langste strandrace Hoek v Holland-Den Helder staat ook weer op het programma (zie agenda). Verslag/Uitslag TVZsite: www.tvz-zeewolde.nl/pages/2/actueel-nieuws/?newsID=1470&cat=2#id1470

Read More

3M renner Dylan v Zijl strijdt vandaag ook mee

  |   team-nieuws   |   No comment

aart Karssen met Dylan & Melvin van ZijlDylan v Zijl stond op zaterdag 1 maart nog aan de start van de trainingsomloop van Sleen bij WSV Emmen. Aart Karssen was weer mee als een van de begeleiders. Een keurige 8ste plaats voor deze youngster van het 3M team. Een aantal van zijn teamgenoten rijden zondag mee in Brussel-Kuurne-Brussel.

3M een mooie ploeg waar hij samen met zijn broer Melvin deel van uitmaakt. Onlangs was proflavio bij de ploeg te gast bij de trainingsstage in Calpe…bijgaand een mooi filmpje uit zijn koker.

Dylan zal zich morgenochtend aansluiten bij de Nu-Swift boys (1,5 uur inrijden) en Franky Scheffer ophalen….en zich in zijn opvallende 3M tenue mengen in de strijd om het 2e Zeewoldense ATB kampioenschap.

Read More

1e NK strandrace vanuit het zadel van Frank.

  |   team-nieuws   |   No comment

Vandaag stonden Sjors Lodewijk, Andrea v Loo, Pieter v/d Eijk en Frank Scheffer aan de start van het 1e NK strandrace.
Naast de foto van Sjors. …is er ook een filmpje van de groep waar Frank in reed…je ziet hem aan het einde v/d film 2.33 rijden.

Uitslagen overall:
127ste Frank Scheffer 1 uur 36min 47sec.
173ste Pieter vd Eijk 1 uur 38min 39sec
278ste Sjors Lodewijk 1 uur 46min 33sec
18e dame Andrea v Loo 1 uur 47min 49sec

Op 9 november 2014 zullen we weer met een grote ploeg met begeleiding aan de start staan van wereld langste strandrace.

Verslag van Frank.
Tja..achterin gestart, hoge hekken en geen schijn van kans.
Eerste stuk voor het strand was het moeilijk passeren. Op strand heb ik met harde wind achter mijn best gedaan en veel ingehaald. frank NK strandfietsenGing best lekker eigenlijk en was tevreden over de conditie. Snelheid zat constant ruim boven de 40 en regelmatig tegen de 50 (max 52 km/hr). Bij het keerpunt Den Helder na een dikke 32 minuten. Had verwacht met die tijd wel aardig te scoren in het peloton. Niet dus: Jasper Ockeloen (latere winnaar en metgezel bij mijn beste Dolomieten marathon) reed gewoon 5 minuten sneller. Dat is wel weer even een deukje. Tuurlijk heb je voordeel als je in een groep rijdt, maar 5 minuten.
Hoedanook. Na het keerpunt was het voor mij over. Ik zag het al bij het weer oprijden van het strand; de groep voor me was niet meer haalbaar. Ik haalde 1 man in en heb nog even geprobeerd met zā€™n 2-en gas te geven. Tevergeefs. 10 man en vrouw kwam achterop. Het tempo zakte danig. Halverwege de terugweg hadden we 25 man en vrouw en aan het eind was het 35. De groepen voor ons waren ver weg (gat meer dan 4 minuten). nk_strandrace-SjorsIk heb enkele keren nog geprobeerd te demarreren, maar dat leverde enkel een lange sliert op. De hartslag zakte naar D1 en de eindtijd is daarom niet meer interessant.
Maar, het was mooi weer, lekker uitgewaaid en laat het wegseizoen maar beginnen.
Sjors was (na HvH-Den-Helder) nu ook weer in de Nu-Swift kleuren. Hij stond vroeg in het vak en een aardig stukkie voor me. Kwam hem nog tegen onderweg, maar niet meer bij de finish gezien.
Groet, Frank
Nb. Fietsje rolde lekker, daar lag het niet aan.

Read More

1e NK strandrace 2 februari

  |   team-nieuws   |   No comment

Frank StrandraceFrank Scheffer en Sjors Lodewijk zullen as zondag aan de start staan van het eerste Nederlands kampioenschap strandrace. De Dijk tot Dijk race (van Petten naar Den-Helder en terug) gaat over 42 kilometer. Veel plezier en succes toegewenst!!

ATB rit Veluwe: Zondag zal Michiel met aanhang (op de ATB) de bossen van de Veluwe onveilig maken (ipv zaterdag toerrit ivm voorspelde regen)…Michiel gaat om 8 uur vanuit Harderwijk om Alexander in Zeewolde op te pikken voor de extra kilometers en te werken aan het duurvermogen. Om half 10 zullen ze vertrekken vanaf de trimbaan in Harderwijk en koers zetten naar Vierhouten.

Read More

Goof vd Brink maakt zijn debuut in Hoenderloo

  |   team-nieuws   |   No comment

Goof vd BrinkGoof vd Brink maakte vandaag zijn debuut in het tenue van Team Nu-Swift in Hoenderloo bij de ATB wintercompetitie. Goof heeft al vaak met Jan-Willem, Frank, Michiel & Alexander evenementen en wedstrijden bezocht en wilde zich graag aansluiten…hij past prima binnen het team. Goof is (extra) gericht op zwemevenementen, waarvan de 12 eilanden in Vinkeveen een hele mooie is en waar we dit jaar met een grote(re) ploeg naartoe willen. Daarnaast gaat hij dit seizoen nog een zwemwedstrijd uitzoeken met een langere afstand in het buitenwater. Team Nu-Swift zal bij de 2e Zeewolder Endurance in ieder geval weer een extra mannetje aan de start hebben. Daarnaast is hij een vaste waarde bij de buitenwater zwemtrainingen tezamen met onze maten v/d TVZ in het buitenwater bij de Parel en in het Wolderwijd.
In Hoenderloo kwam hij in ieder geval al goed in beeld….op Youtube circuleert al een filmpje…de jacht op Goof. Op 2min25-50 en vanaf 5 minuten tot 5.43min…

 

Read More