Blog

Team Swift te gast bij Ajax

  |   team-nieuws   |   No comment

Een mooi weekend staat voor de deur met de wintertriathlon in Groningen op zondag als speerpunt en als afsluiter van het winterseizoen (in het voorjaarszonnetje).

Daarvoor (vandaag) nog een voorafje.
Vandaag zijn we (Frank Scheffer, Jan-Willem, Alexander en Henri Wijgerse) te gast bij Ajax Adam. Gastsprekers zijn directeur marketing van Ajax Edwin vd Sar en voedingsdeskundige Peter Res. Naast enkele andere topsporters, waaronder we ook 5 top-hockeyers persoonlijk horen hoe goede (sport) voeding het verschil kan maken.

Peter ResPeter Res kennen we persoonlijk van de zwemclinics waaraan ook hij deelnam bij Frank Huisman & Frank Heldoorn. Hij werkt fulltime bij Ajax.

Peter Res is wetenschappelijk sportvoedingsadviseur en triatleet sinds 2010, heeft een sportvoedingsadviespraktijk www.sportvoedingsadvies.nl. Hij studeerde ‘Voeding & Gezondheid’ aan de Universiteit van Wageningen en deed onderzoek aan de University van Texas in Austin. De ex-hardloper mag zich voedingskundig ingenieur noemen en onderscheidt zich van diĆ«tisten door zijn wetenschappelijke achtergrond. Hij was betrokken bij de Rabobank wielerploegen, Team distance runners en NOC*NSF en sinds augustus 2012 is hij fulltime in dienst bij Ajax. Vier jaar geleden switchte Res van het hardlopen naar de Triathlonsport en plaatste zich vorig jaar in Wales voor de Ironman Hawaii 2014.

Verslag van het bezoek volgt begin volgende week.
Een fijn weekend toegewenst!!

No Comments

Post A Comment