Blog

Swift boys in de prijzen bij ATB kampioenschap

  |   team-nieuws   |   No comment

Team Nu-SwiftDe hele ploeg was compleet tijdens de 2e editie van Zeewolder ATB kampioenschap. De Swift boys rijden eigenlijk nooit in de Zeewoldense klei….dus de bandenspanning stond op de zandgrond van de Veluwe afgesteld. De eerste ronde was het voor menigeen wennen…af en toe leek het wel of je over glad ijs reed. Volgend jaar maar eens een paar trainingen meedoen op Zeewoldens grondgebied, fiets afspuiten is in ieder geval een behoorlijke klus. Frank maakte een vervelende schuiver over het asfalt en een kapotte broek en geschaafde heup was het gevolg. medaillesHij ging zelfs nog even terug voor zijn afgevallen spatbordje?! De laatste keer bij een strandrace in de kopgroep ging hij terug voor een fietspomp..G@#*!!! Maar goed in zijn kersverse 50plus klasse op het hoogste podium. Bij de Marmotte ga jij niet terug voor afgevallen lading Frank!!!! Hier is het podium ook het doel.

Het was weer goed georganiseerd door de TVZ Zeewolde. Ditmaal nog meer WTCers aan de start….mag wel zeggen dat het blauw stond met ook veel jeugd. De hoofdprijzen vielen ook bijna allemaal in handen van WTC. Colin Haak won in de jeugd categorie. Ronald Langstraat won overall. WTC/Nu-Swifters Frank Scheffer in de 50 plus klasse en Hans Kranendonk in de 60 plus klasse. Jeroen vd Calseijde een mooie 3e plek in de 40 plus categorie. Met Henry & Michiel daar vlak achter.

Jan-Willem en Alexander vonden elkaar weer onderweg na 1 ronde en begonnen toen lekker warm te draaien. Ze hadden de camera van Gerard-Jan Kramer een groot gedeelte van de route in het achterwiel 😉 De bijgaande film is van zijn hand. Trainingsmaten JW & Alexander gingen samen door de finish met Goof er een minuutje ervoor. Gastrenner van profploeg 3M Dylan v Zijl reed ook lekker in de kop mee. Hij was net terug van zijn trainingskamp uit Calpe. Racefietsen van 3M worden gesponsord door Cannondale, helaas zijn ATB (nog) niet…dus hij moest door slijtage aan zijn tandwielen (die oversloegen) na 2 ronden uit de wedstrijd stappen.

kaap flevoHet ATB seizoen werd feestelijk afgesloten in Kaap Flevo met koffie en een royale bittergarnituur. Volgende week volgt voor Frank, Jan-Willem en Alexander in Groningen nog de Wintertriathlon…maar dat is alweer op de racefiets. We hebben allemaal weer honger naar de tijdrit/racefiets. Op dit moment geen spannende zomer ATB-Marathons in het verschiet. Zoals het er nu uitziet is de eerste ATB afspraak de Tri-Ambla (Ameland) en langste strandrace Hoek v Holland-Den Helder staat ook weer op het programma (zie agenda). Verslag/Uitslag TVZsite: www.tvz-zeewolde.nl/pages/2/actueel-nieuws/?newsID=1470&cat=2#id1470

No Comments

Post A Comment